Työfysioterapeuttisi

Maria Haavisto


Maria pähkinänkuoressa

-Syntynyt Pöytyällä, Varsinais-Suomessa
-Valmistunut fysioterapeutiksi v. 2003 Rovaniemeltä
-Asuu perheensä kanssa Äkäslompolossa
-Harrastuksina hiihto sekä lenkkeily varsinkin tunturissa

Tie fysioterapeuttina

Olen toiminut yksityispuolella n. viiden vuoden ajan ja Kolarin terveyskeskuksessa n. 8 vuotta. Työn kuvani on molemmissa työpaikoissa ollut erittäin monipuolinen, käytännössä fysioterapian kaikkia osa-alueita. Yksityispuolella käytettiin paljon manuaalista käsittelyä ja erilaisia kivun hoitomenetelmiä, mm. sähköhoitoja. Terveyskeskuksessa olen toiminut mm. työterveyshuollossa, avofysioterapiassa, vuodeosastolla ja lasten parissa. Olen erikoistunut työterveyshuoltoon v. 2011 ja neurologiseen fysioterapiaan v. 2008. Liikuntalääketieteen aineopinnot suoritin fysioterapiaopintojen ohessa. Useat kurssit matkan varrella ovat sekä pitäneet ammattitaitoa yllä että tuoneet uusia hyödyllisiä taitoja.

Fysioterapian ydin

Fysioterapiassa tärkeää on aito ja välittävä kohtaaminen. Fysioterapeutilla on hallussa monenlaisia työkaluja ihmisten auttamiseksi fyysisen toimintakyvynrajoitteissa mutta tärkeää on löytää niiden lisäksi ihmisen motivaatio ja mielekäs tapa tehdä ohjattuja harjoitteita itsenäisesti, jotta fysioterapiaolisi vaikuttavaa. Työterveyshuollossa erityisesti on oleellista pyrkiä ennaltaehkäisemään tuki-ja liikuntaelimistön oireita. Työterveyshuollossa fysioterapeutti toimii asiantuntijana ammattihenkilöiden kanssa yhteistyössä.

Polku jatkuu

On hienoa tulla osaksi toimivaa ja erittäin ammattitaitoista Tervan työterveystiimiä. Minulle tärkeää on hyvä asiakaspalvelu ja se, että asiakas kokee tulleensa kuulluksi ja autetuksi. Olen tavoitettavissa Lääkäriasema Tervassa 2-3 päivää viikossa. Ajanvaraus hoituu myös Iran ja Tuomaksen kautta. Työpäivinä minut tavoittaa helpoiten tasatunnein, jolloin pystyn käymään läpi myös vastaajaviestit. Lääkärin lähetteellä saat KELA:n suorakorvauksen heti annetusta fysikaalisesta hoidosta käynnin yhteydessä.

Tunturin rinteeltä 11.8.2017

Maria Haavisto